Järkvissle Ekogård

Våra produkter

Vi säljer färska köttlådor i form av åttondelar, fjärdedelar eller halvor av ett djur under höst och vår. Djuren slaktas på Delsbo slakteri enligt KRAV-godkända metoder där köttet även styckas och hängmöras. Vi levererar köttet direkt från slakteriet till kund.

Standard för våra köttlådor är att detaljerna och köttfärsen är vakuumpackad. Köttfärsen är packad i 500-600 grams förpackningar. 
Om man vill ha en del detaljer med ben i (till exempel högrev och märgpipa) går det också bra. Du kan även beställa detaljer av innanmat. 

Observera att vi i nuläget endast levererar köttlådor till Sundsvall, Timrå, Härnösand och ibland även till Stockholm.

Efter du skickat in din intresseanmälan kommer Johan ta kontakt med dig och meddela de aktuella priserna.

Våra produkter*
Detta ingår

En åttondel

I en åttondel ingår styckdetaljerna: Filé eller entrecote, ryggbiff, rostbiff, högrev, innanlår, ytterlår, bogstek, rulle och cirka femtio procent av vikten av vår fantastiska köttfärs. 

Slaktvikt: cirka 25-38 kg (beroende på hur stort djuret är).


En fjärdedel

I en fjärdedel ingår styckdetaljerna: Filé, entrecote, ryggbiff, rostbiff, högrev, innanlår, ytterlår, bogstek, rulle och cirka femtio procent av vikten av vår fantastiska köttfärs. 

Slaktvikt: cirka 50-75 kg (beroende på hur stort djuret är).


En halva

I en halva ingår styckdetaljerna: Filé, entrecote, ryggbiff, rostbiff, högrev, innanlår, ytterlår, bogstek, rulle och cirka femtio procent av vikten av vår fantastiska köttfärs. 

Slaktvikt: cirka 100-150 kg (beroende på hur stort djuret är).


* Vi säljer våra köttlådor per slaktvikt. Det innebär att du betalar vikten inklusive ben. Vill du inte ha med ben betalar du fortfarande för samma vikt som med ben.
(Benens vikt är cirka 30% på ungtjurar och 35% på kvigor och kor av slaktvikten).

Benen kan till exempel användas till att koka goda och mustiga buljonger/fonder. Eller varför inte låta hunden få smaka.

Tips

Vi gillar att laga mat och vill gärna dela med oss av våra favoritrecept. Här ger vi dig några tips på maträtter vi tycker om att laga