Järkvissle Ekogård

Vi på gården

Johan

Johan tog över driften av jordbruket 2021. Johan är uppväxt på gården tillsammans med hans syskon Nils och Nika. Tidigt upptäckte Johan att han hade ett mycket starkt intresse för djur, natur och matlagning. Han valde därför att studera biologi på Uppsala Universitet och har nu en master i biologi. Johan är även utbildad kock och har dessutom studerat en ettårig jordbruksutbildning. Med dessa egenskaper i bakgrunden ser han fram emot att driva vidare jordbruket med fokus på kvalitet och hållbarhet.

Yevhen

Yevhen är gårdens ingenjör och en riktig problemlösare. Han är utbildad ingenjör på ett lantbruksuniversitet i Ukraina. Kunskapen han besitter är för oss ovärderlig. När det kommer till maskiner är han som en magiker. Går något sönder och behöver lagas gör Yevhen det med precision. Han är dessutom mycket omtyckt av såväl djur som sina medarbetare. På fritiden spelar han gärna fotboll samt fiskar, och kanske framförallt, hittar på roliga saker med sin vackra fru Yulia.

Örjan

Örjan Rudin har startat, drivit och utvecklat Järkvissle Ekogård. Örjan är utbildad agronom och har bland annat jobbat för Länsstyrelsen i Härnösand. Örjan har aldrig sett jordbruket som ett jobb utan som en livsstil och ett livskall. Något som märks i hans outtröttliga engagemang. I närheten av Örjan är djuren lugna och trygga.

Pia 

Pia är jordbrukets hjärta, mamma till tre, utbildad arbetsterapeut och en fantastisk kock. Med mycket kärlek, klokhet och humor är hon den som får allt att gå runt. Pia är en stark kvinna som tar sig an även de tuffaste arbetena på gården och är inte rädd för att ta i.  

Anna

Anna är en glad tjej som älskar djur. Hon är uppvuxen i Stockholm men har alltid längtat efter att bo på landet. Just nu studerar hon mathantverk på Eldrimners ettåriga YH-utbildning. Där får hon kunskaper som gården kommer kunna ha stor nytta av i framtiden. Johan och Anna träffades i Stockholm och beslutade sig för att flytta till gården 2020. Anna har tidigare jobbat som biträdande säljchef på olika bensinstationer i Stockholm

Bilden på Anna är tagen av Kerstin Stickler